Nakon dvije polufinalne večeri, sinoć je održano finale Pjesme za Euroviziju u kojem me među 16 kandidata za predstavnika Srbije na Euroviziji odabran Luka Ivanović, odnosno Luke Black. On će u svibnju u Liverpoolu nastupiti s pjesmom “Samo mi se spava” koja je još od početka natjecanja bila među favoritima.

Lukea su i žiri i publika stavili na drugo mjesto, ali je sveukupnim zbrajanjem bodova završio na prvom mjestu. Srpska publika htjela je da ih u Liverpoolu predstavlja Princ s pjesmom “Cvet sa Istoka”, dok je favorit žirija bila Nađa i njena pjesma “Moj prvi ožiljak na duši”.

“Ljudi, stvarno, puno hvala, kad dođem sebi bit ću rječitiji”, rekao je nakon pobjede na Beoviziji.

Pjesmu “Samo mi se spava” izvest će u kombinaciji srpskog i engleskog, a u polufinalu je dao i njenu interpretaciju te dodao kako je nastala za vrijeme pandemije: “Napisao sam je iz pozicije lika iz video-igre Sims, a pjesma govori o kolektivnom buđenju i kako ne trebamo žmiriti na zlo.”

Luka Ivanović rođen je u Čačku, a živi i radi u Londonu. Do sada je objavio tri EP-ja za Universal Music, no s ovim rezultatom na Beoviziji napravio je zasad najveći korak u karijeri.

Luke Black se za najbolju pjesmu Srbije natjecao i 2016., ali tad je ipak pobijedila Sanja Vučić s pjesmom “Goodbye”.

Srbija je prvi put nastupila na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2007. godine. Kao dio Jugoslavije nastupala je od 1961. do 1992., a zatim je ušla na natjecanje kao Srbija i Crna Gora između 2004. i 2006. Srbija, odnosno Marija Šerifović s pjesmom “Molitva“, je i pobijedila svojim debitantskim nastupom 2007. te bila domaćin natjecanja u Beogradu sljedeće godine. Tako je postala tek druga zemlja koja je pobijedila na natjecanju s debitantskim nastupom od pobjede Švicarske na prvom natjecanju za pjesmu Eurovizije 1956. Srbija se od 2007. samo se 3 puta nije uspjela kvalificirati u veliko finale.

Izvor:Muzika.hr