Stranica Timeout objavila je listi najpotcijenjenijih turističkih odredišta u svijetu, a na njoj se našao i bosanskohercegovački grad Srebrenik.

Na listi se nalazi čak 14 turističkih odredišta iz svijeta, među kojima su nalaze i države kao što su Meksiko, Puerto Rico, Zimbabve, Grčka, Indonezija i druge.

Kako navode na stranici. Srebrenik se našao na četvrtom mjestu, a ispred njega je glavni grad Mongolije, gdje se navodi obavezan obilazak Ulaanbaatarua, jezero Bacalar u Meksiku te mjesto Cuenca koje se nalazi u Ekvadoru,

Ova stranica je Bosnu i Hercegovinu opisala kao uvjerljivo najpotcijenjenije odredište u Evropi, koja je prepuna šarmantnih gradova, a upravo su Srebrenik naveli kao “kraljevski grad”.

Napisali su da se tamo nalazi se najbolje očuvana bosanska srednjovjekovna tvrđava, fascinantna građevina iz dvanaestog stoljeća koja gleda na dolinu, puna mitova i legendi.

“S vrha planine Majevice pruža se nevjerojatan pogled, dok relativno nedavno otkriveno jezero Ingram odiše romantikom. Dodajte ukusnu hranu, živahne kafiće i graciozne džamije i dobit ćete drag gradić koja čeka da bude otkriven”, napisali su za Srebrenik.

Pored ovog bh. gradića na listi su se našle još neke lokacije poput plaže Cabo Rojo u Puerto Ricou, Gippsland u Australiji, Plymouth u Engleskoj, Burlingtona u Kanadi, luka Turku u Finskoj, Karpata u Grčkoj. indonezijski otoka Lombok, otoci Sao Tome i Príncipe u Africi te Bray u Irskoj i Istočna gora u Zimbabveu.

Izvor:Klix