Bez obzira da li više volite mat karmin ili nešto svetlucavo i sjajno, vaš izbor karmina može mnogo reći o vašoj ličnosti. Često je to jedna od prvih stvari koje drugi primete na vama. „Vaša boja karmina dovoljno govori o vašem raspoloženju, a da ne morate ništa da kažete“, kaže Nina Vargas, stilistkinja i poslovni strateg za modne brendove. Zanima vas kakav utisak ostavlja vaš odabir karmina? Nastavite da čitate da biste čuli od Nine Vargas i drugih stručnjaka za lepotu o tome šta vaša boja karmina govori o vama.

Nude nijanse

Ako težite neutralnim ili nude nijansama, možda delujete stidljivo i rezervisano. Ali to ne znači da ne ulažete misli i trud u svoj izgled.Nina Vragas kaže da odabir karmina koji je bliži vašoj prirodnoj boji usana može da znači da želite da vas shvate ozbiljno bez previše reči..Ejmi Kar, šminkerka, dodaje da ovaj izbor ima i komponentu praktičnosti. Neutralna osnovna boja može da funkcioniše sa bilo kojom bojom odeće ili prilikom.

Crveni

Nošenje crvenog karmina odmah ukazuje na to da želite da budete primećeni. Vargas kaže da ovi izbori boja „često signaliziraju snagu“.Elizabet Kosič , osnivačica Elizabeth Kosich Styling, opisuje ljude koji biraju crveni karmin kao samouverene, strastvene i žestoke. Nemojte se iznenaditi kada vidite da top menadžerke nosi smele crvene nijanse ili primetite da je vaša ekstrovertna, društvena prijateljica nosi ovu boju ruža.

Pink

Kosič kaže da ako se odlučite za svetlo ružičasti ruž, drugi ljudi će biti skloniji da brzo razviju poverenje u vas. „Ružičaste usne kanališu našeg unutrašnjeg hranitelja i projektuju brižnu, nežnu i ljubaznu osobu“, kaže ona.Odabir jarko roze, međutim, pokazuje razigranost ili možda čak i flert. Kar opisuje ovaj izbor boja kao živahan i kaže da ćete ga verovatno izabrati ako pokušavate da nagalasite svoj izgled.

Sjaj za usne

Odabir prozirnog sjaja ili bez boje i dalje govori mnogo o vašoj ličnosti. „Osoba bez boje za usne je osoba bez frke, bez nepotrebnih stvari, bez gluposti, koja ništa ne radi da bi impresionirala“, kaže Kosič. „Umesto toga, oni govore svoje mišljenje bez izvinjenja i očekuju da ga drugi uzmu ili ostave.Ako preferirate samo sjaj za usne, imaćete taj sjaj bez ikakvog napora. Ovaj izbor signalizira osobu u pokretu koja je previše zauzeta da bi trošila vreme na nanošenje karmina.

Smele i neobične nijanse

Jarko ljubičasti ruž? Skoro crni karmin? Ako izaberete ove boje karmina za usne, verovatno volite da se ističete.„Kada neko koristi ovako smele boju usana, to pokazuje da se ne plaši da izrazi sebe“, kaže šminkerka Elejn Badro. A Vargas dodaje da jarke boje impliciraju da ste zabavni i otvoreni.

Izvor Novosti