Karate Kid dobit će novi nastavak 14 godina nakon posljednjeg filma.Ono što će posebno razveseliti fanove omiljene franšize iz osamdesetih je povratak legendarnog glumačkog dvojca svojim ulogama.Ralph Macchio i Jackie Chan ponovo će se naći u ulogama Daniela LaRussoa i Hana u nastavku koji stiže 2024. godine.

Tačnije, predviđeni datum izlaska je 13. decembar.Nije poznata radnja, no znamo da će ga režirati Jonathan Entwistle, tvorac Netflixove serije The End of the F**king World.Kao scenarist se navodi Rob Lieber (Peter Rabbit).Glavni protagonist se još uvijek ne zna i u toku je potraga za njim. Poznato je da je u pitanju Kinez star između 15 i 17 godina.

Na Sonyjevoj službenoj stranici navodi se da bi snimanje trebalo trajati od marta do juna 2024. godine.Macchio je glumio LaRussoa u tri od sveukupno pet filmova, a ovo mu neće biti prvi povratak slavnoj ulozi, jer je isti lik već utjelovio u seriji Cobra Kai.Chan je glumio gospodina Hana u filmu iz 2010. godine, učeći Drea Parkera, lika Jadena Smitha, vještinama kung-fua.

Izvor Radio Sarajevo