Jedan stručnjak za govor tijela je istakao važnost “digitalnog govora tijela” i šta znači ako neko dugo ne odgovara na poruke.Nema sumnje, biti slobodan može biti zabavno. Ne morate stalno misliti na drugu osobu i njihove potrebe, možete biti slobodni na izlasku ne brinući se o tome da se javite partneru, i ne morate pristati na kompromis kad je u pitanju koju ćete hranu naručiti. Međutim, slanje poruka nekome online i ne dobijanje odgovora danima definitivno nije zabavno. Ali je li anksioznost u vašem mozgu zaista u pravu kad vam govori da dugo ne odgovaraju jer im niste toliko važni?

Prema Tinderu, 53 posto osoba mlađih od 30 godina koristi aplikacije za upoznavanje kako bi pronašli povezanost s posebnom osobom, pa slanje poruka vjerovatno znači puno više od jednostavnog dogovaranja vremena i mjesta za jednu noć.Ali ponekad kada nekoga kontaktirate online, mogu proći sati, dani ili čak sedmice prije nego što odgovore.Zašto? Pa, možda su imali porodičnu krizu ili su zauzeti na poslu, ili možda su vas jednostavno ignorisali.

Stručnjak za govor tijela Adrianne Carter dala je svoje stručno mišljenje o ovom obliku “digitalnog govora tijela” i zašto možda nije tako loše kao što se čini.Carter napominje da se daters često “pretpostavljaju” da ako neko s kim su se uparili online “sporo odgovara”, to znači da im ‘nisu toliko zainteresirani’.”Ali dobra vijest je da to nije uvijek slučaj“, kaže ona.Stručnjak objašnjava: “Dok brzi odgovori ukazuju da je neko organizovan i pažljiv, odgođeni odgovori koji su sporadični s njihovim obrascima komunikacije u stvari bi mogli biti introvertirani, cijeneći duboke, značajne interakcije više od velike količine razmjena.”I ovo je potvrđeno dokazima o tome kako određeni članovi također koriste Tinder.

Tinder je otkrio da 77 posto članova u dobi između 18 i 24 godine odgovara na udvaranje “u roku od 30 minuta”. Prema Carter, to pokazuje “njihovu želju da zaista pokažu svoje karte i ne igraju igre”.Međutim, “najbolji stil komunikacije za korisnike Tindera” je onaj koji osjeća da ‘bolje razgovara uživo’.”Nije iznenađenje da možda otkrijete da je iskra tu, samo trebate uspostaviti stvarnu vezu s njima uživo da biste je zaista vidjeli kako dolazi do izražaja”, napominje Carter, potičući korisnike da “ne uvijek prihvate poruku bukvalno”, javlja Unilad.

Izvor Radio Sarajevo