Švedski gigant namještaja IKEA, mnogima omiljeno mjesto za opremanje doma, objavio je kako sa tržišta povlači igru za djecu zbog rizika od moguće opasnosti.

Zbog širokog asortimana te pristupačnih cijena, IKEA je mnogima u svijetu, pa pogotovo na Balkanu, omiljena destinacija za opremanje doma.

Sada, objavili su kako iz prodaje povlače “igru pecanja” – BLÅVINGAD, zamolivši sve one koji je posjeduju da je prestanu koristiti te da se jave u trgovine za povrat novca.

Naime, iz IKEA-e objašnjavaju kako igra, zbog sitnih dijelova iz kojih se sastoji, nosi potencijalnu opasnost od gušenja i gutanja, naročito za malu djecu. Prilikom povrata, dodaju, nije potreban račun kao dokaz o kupovini igračke.

“IKEA moli sve kupce koji posjeduju igru pecanja BLÅVINGAD da je prestanu koristiti i vrate igru u IKEA trgovine, uz puni povrat novca. Dokaz o kupovini nije potreban. Primili smo izvješća o malim, labavim metalnim zakovicama koje su se otkačile s obojenih drvenih oblika, što predstavlja potencijalnu opasnost od gušenja, posebno za malu djecu. Posjetite našu stranicu ili kontaktirajte Službu za korisnike za više informacija o povratu”, stoji na zvaničnoj stranici IKEA-e.

Švedski brend se izvinio zbog mogućih neugodnosti, istaknuvši da im je sigurnost kupaca “polazna tačka” te da svoje proizvode plasiraju tek nakon strogog programa procjene rizika.

Također, kažu i kako trenutno nemaju izvještaja o povrijeđenima.

Informacija o povlačenju ove igračke, korisna je i za Bosance i Hercegovce. To što još uvijek nije stigla na bh. tržište, naše ljude ne sprečava da također kupuju IKEA-i. Jedan od načina za to jeste online kupovina, ali i odlazak u Hrvatsku ili Srbiju, gdje se nalaze najbliže poslovnice ove kompanije.

Izvor:Klix