Još jedan trend iz devedesetih se vraća.Trendovi u bjuti svijetu iz devedesetih sve češće se vraćaju na scenu. A za povratak nekih od ovih stilskih trenutaka možemo zahvaliti modelima poput Bele Hadid.Manekenka je nosila obrve puput žena u devedesetim, trake za glavu, haljine iz tog perioda, vintage naočare, a sada se pojavila sa tetovežama od cirkona.Ponovna pomama za lijepljenjem kristala započela je zahvaljujući popularnoj seriji Euphoria. Djevojke širom svijeta su počele da lijepe kristale po licu i kosi.

Jasno je da su ljubitelji ljepote spremni da vrate sjaj u svoje živote, a body art je sljedeća granica.Bela je bila jedna od prvih koja je vratila umjetnost na tijelo uz pomoć kamenčića i to na događaju Kin Euphroics – nosila je tetovažu leptira, u zlatnoj boji.Supermodel je nosila leptira od kamenčića na boku, koji se video između mrežastog topa i helanki s niskim strukom iz dvehiljaditih.

Kombinaciju je začinila baguette torbom u boji limete i mnogobrojnim zlatnim narukvicama, a izgledala je kao da je upravo izašla iz 2003. godine.Međutim Bela nije jedina koja nosi ovaj zaboravljeni trend.Na Nedjelji mode u Njujorku , dizajnerka Sendi Liang ukrasila je svoje modele tetovažama od cirkona na bokovima, donjem dijelu leđa i ključnim kostima.A sada na društvenim mrežama možete vidjeti sve više djevojaka koje nose svjetlucave tetovaže. I iskreni da budemo – djeluju prilično kul, prenosi Zadovoljna.rs.

Izvor Zadovoljna.rs