Pixabay

O nekim temama muškarci će radije pričati sa prijateljima nego ženama. Naime, kao razlog se navodi da se plaše, ukoliko kažu iskreno, da se ženi neće svidjeti kritika.

 

Intimni odnos

Muškarci vole intimne odnose, promjene u krevetu, novosti. Otvoreni su za sve i vole aktivne partnerice. Kad počnu razgovarati sa ženom o tome, može se dogoditi da ih one krivo shvate. Žene se mogu osjećati kao da im muškarac nešto zamjera, umjesto da se potrude shvatiti muškarca i uvesti neke novosti. Muškarci se tada počnu jadati svojim prijateljima, a sa ženom ne vode više takve razgovore.

Gdje je romantika?

Žene često zahtijevaju od partnera više romantike. U to spada poduzimanje prvog koraka, maženje, ljubljenje. Ako želite više pažnje ili zagrljaj, onda mu to recite. Muškarci ne mogu čitati ženine misli.

Vole stvari koje vi mrzite

Muškarci često lažu kada kažu da ne vole crtane filmove, akcijske filmove, Simpsone i sl. Te stvari često gledaju jer ih opuštaju i ne traže neki veliki angažman, no mogu i bez toga. Ako želite raditi nešto pametnije, trebate pronaći način da im to predstavite.

Ispunjavaju ženama želje na silu

Muškarci često pristaju raditi stvari koje žene žele samo da bude mira u kući. Ako osjetite nekad nelagodu kod partnera kada idete na ples, ne ljutite se. Lijepo je od njega što je pristao usrećiti vas, iako njemu ne odgovara ta vrsta zabave.

On nije vaš grijač

Nekim muškarcima smeta to što su vam stopala uvijek ledena i što ih on mora grijati, no neće vam to reći. Naravno, postoje i oni kojima to paše. Uzmite termofor ili dodatnu dekicu u krevet.

Razgovor bez velikih priprema

Kada im kažete da želite razgovarati, muškarci najčeše pomisle da su nešto pogriješili. Tada većina njih ima potrebu braniti se. Kako biste to izbjegli, započnite razgovor bez dugih uvoda i priprema.

Izvor Avaz