Foto: Profimedia

“Neki to vole vruće”, film sa Merlin Monro neki su mogli da gledaju bezbroj puta. Neki zbog scenarija Bili Vajdlera, neki zbog Džek Lemona i Tonija Kurtisa, ali većina zbog neodoljive Merlin Monro.Žena koja je lomila srca širom sveta, a dijamanti joj behu najbolji prijatelji, u ishrani nije bila glamurozna. Naprotiv, portal “Ol Recips” tvrdi da je Merlin bila drugačija od drugih žena i zbog onoga što je unosila u organizam.Čuveni doručak od dva sastojka Merlin Monro prema časopisu “Pageant” iz septembra 1952 izgledao je ovako:

– Pre nego što se istuširam, počinjem da zagrevam šolju mleka na ringli koju držim u hotelskoj sobi” – pričala je ona – kad je mleko vruće, razbijem dva sirova jajeta u njega umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim.S obzirom na to da je glumica živela u hotelima tokom značajnog dela svoje karijere, doručak koji se mogao brzo skuvati na ringli bio je idealan – složili su se i nutricionisti.Posle doručka od jaja i mleka koji je završavala uz “multivitaminske pilule” bila je spremna za svet Holivuda.

– Početkom 60-tih živela sam na “dijeti sa malo ugljenih hidrata” a to je bilo mnogo pre nego što sam postala zvezda-  otkrila je ona.Omiljena užina Merilin Monro “od koje se nikada nije umorila” bila je sirova šargarepa, koju je jela svako veče uz pečeno meso – ili jagnjeće kotlete, biftek ili džigericu, u zavisnosti od dana.- Mora da sam nekada bila zec – šalila se ona. -Nikad mi ne dosadi sirova šargarepa.

Izvor Novosti