Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam. Uz to, izuzetno utiču na imunitet pojedinca. Umesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom sveže ceđenog soka od limuna. Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C. Međutim, ako zaista želite da vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir. Ili još bolje, napravite sok od ova dva sastojka.

U 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ostavite tako pripremljen sok da odstoji jednu noć. Napitak konzumirajte ujutro. Đumbir je vrlo koristan za organizam i njegov redovan unos može sprečiti grip i prehladu.

Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je, uz to što je zdrava, i osvežavajuća. Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u nekoliko slučajeva. Ne samo da je napitak koristan za ljude koji boluju od visokog pritiska, već utiče i na smanjenje akni kod tinejdžera. Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam. Smanjuju holesterol, ali i rizik od Alchajmerove bolesti. Na sve ovo, limun i đumbir dodatno jačaju imunitet.

Sledeći put kada se dvoumite između kafe i ovog napitka, dobro razmislite šta ćete izabrati. Mislite na svoj organizam i svoje zdravlje. I uživajte u svakom danu, na zdrav način.

Izvor: B92