Foto: Pixabay / WhatsApp

Privatnost i sigurnost korisničkih podataka visoko su na WhatsAppovom popisu prioriteta, a to možda pomaže aplikaciji da ostane jedna od najboljih šifriranih aplikacija za razmjenu trenutnih poruka.Kompanija je nedavno počela testirati novu oznaku kako bi naglasila enkripciju chata , a drugi nedavno objavljeni pomoćni programi već pomažu u zaštiti vaših chatova od znatiželjnih očiju.Dobri primjeri koji vam odmah padaju na pamet su zaključavanje chata, koje omogućava skrivanje privatnih razgovora i zaključavanje aplikacije za WhatsApp. Pogled na posljednju beta verziju otkriva da ga čeka velika nadogradnja!

Ako želite zaštititi svoje razgovore biometrijskom autentifikacijom, WhatsApp nudi dva načina — prvi je sakriti privatne razgovore s glavnih popisa za razgovor omogućavanjem zaključavanja razgovora za svaki razgovor. Nakon aktivacije, morat ćete povući prema dole svoj popis za razgovore, kao kada osvježavate web stranicu, i vidjet ćete da se opcija za Zaključane razgovore pojavljuje na vrhu popisa. Aplikacija će zahtijevati autentifikaciju licem ili otiskom prsta kada pokušate otključati.Ako imate radni telefon na kojem svi chatovi moraju biti zaštićeni, bolje je da postavite zaključavanje aplikacije. Funkcija se nudi na nivou uređaja u nekoliko Android skinova od strane velikih OEM-ova, ali Metina aplikacija za chat također ima ugrađenu vlastitu verziju.

Dok su pročešljavali najnoviju beta verziju WhatsAppa, verziju 2.24.6.20, detektivi u WABetaInfo otkrili su da se zaključavanje aplikacije širi van samo biometrijske autentifikacije otiska prsta i uključuje druge metode otključavanja kao što su otključavanje licem i šifre uređaja. Promjena bi pomogla ljudima da postave funkciju čak i ako ne preferiraju otključavanje otiskom prsta ili ako koriste pristupačan Android uređaj koji nema pouzdane biometrijske senzore.Višestruke metode autentifikacije također pomažu poslužiti kao rezervne kopije za autentifikaciju otiskom prsta, na primjer onog dana kada nosite rukavice, ali morate otključati aplikaciju. Ažuriranje također poboljšava pristupačnost s zaključavanjem aplikacije jer neki ljudi možda neće moći koristiti neke od dostupnih metoda provjere autentičnosti.

Iako je ovo veliki korak naprijed u odnosu na trenutnu implementaciju WhatsAppove funkciuje zaključavanja, WABetaInfo upozorava da ne instalirate najnoviju beta verziju kako biste isprobali funkciju prije šireg izdanja. To je zato što je trenutna beta verzija sklona rušenjima, a to bi moglo ugroziti temeljne funkcije aplikacije, javlja Bajtbox.

Izvor Radio Sarajevo