Ljubav je komplikovana i često nepredvidiva. U trenutku strasti i romantike, može biti prilično uzbudljivo biti ljubavnica oženjenog muškarca. Možda ćete naći situaciju u kojoj se osećate posebno, cenjeno i voljeno na način koji nikada ranije niste iskusili. Da li taj osećaj brzo nestaje kada se suočite sa realnošću svoje situacije? Dan za danom primorani ste da živite u senci, skrivajući se i lažući najbliže.Afera sa zauzetim muškarcem donosi mnoge emocionalne i moralne dileme. Vaše srce se stalno bori sa osećanjem krivice, neizvesnosti i žaljenja. U svakom trenutku možete očekivati da će otkriće vaše tajne izazvati pustoš u životima nekoliko ljudi, uključujući i vaš sopstveni. U ovom nastavku ćemo istražiti deset razloga zašto takva veza nije vredna bola i patnje koje sa sobom nosi.

1. Špijunski način života

Sav taj prikriveni adrenalin je kao da ste špijun u sopstvenom životu – ali bez kul gadžeta i opasnih misija. Umesto toga, postajete majstor kamuflaže u mračnim uglovima restorana i skrivanja u parkiranim automobilima. Ali šta bi vaša majka rekla na to?

2. Dnevna sapunica

Laganje postaje vaša dnevna rutina. Postajete glavni lik u telenoveli svog života, gde morate stalno da izmišljate nove i sve neverovatnije priče za svoje prijatelje i porodicu. Kome su potrebni rijaliti programi kada imate ovakve drame uživo?

3. Filmska romansa ili noćna mora?

U početku je sve veoma filmski, ali ubrzo se osećate kao da ste u lošoj romantičnoj komediji. Osećaj krivice vas obuzima kao neočekivani gosti na zabavi, a kada se jednom pojavi, ne nestaje. Deca? Samo dodatna dimenzija krivice.

4. Osuđivanje

Kada istina izađe na videlo, tretiraju vas kao negativca u malom gradu punom zlih komšija. Tračevi se šire brže od najnovije viralne objave, a vi ste zvezda ovog nesrećnog spektakla. Nema goreg osećaja nego biti na tapetu.

5. Uvek na poslednjem mestu

Koliko god se trudili, uvek ćete biti poslednji na njegovoj listi prioriteta. Dok on uživa u porodičnim večerama, vi jedete picu koja vam je doneo dostavljač. Romantično? Ne baš. Uglavnom je to osećaj stalnog zanemarivanja.

6. Ljubav ili eksploatacija

U početku mislite da je to epska ljubavna priča, ali onda shvatite da biste mogli biti samo zgodna zabavna aktivnost. Kako se osećanja produbljuju, pitate se da li je ovo zaista ljubav ili samo zgodan način da provedete vreme za njega.

7. Dijetalna verzija odnosa

Zaboravite na uobičajene odmore ili praznike. Vaša veza je kao dijetalna verzija veze – bez kalorija i bez radosti. Bez rođendanskih proslava, bez novogodišnjih poljubaca, samo puno praznih obećanja i još razočarenja.

8. Poverenje

Ako je sposoban da laže svoju ženu, kako možete verovati da vas ne laže? Odjednom shvatite da ste izgradili svoj ljubavni dvorac na temeljima živog peska. Nije ni čudo što se sve tako brzo raspada.

9. Neizbežni kraj

Završeci su neizbežni i obično neprijatni. Kada se vaša afera završi, ostajete sami sa svojim osećanjima, pitajući se zašto ste uopšte počeli. U većini slučajeva bajke nemaju srećan kraj, već gorak epilog.

10. Propuštene prilike

Svaki trenutak koji provedete sa njim je izgubljena prilika za pravu ljubav. Dok čekate da mu postanete prioritet, život prolazi pored vas. Da li ste ikada pomislili koliko biste mogli da budete srećniji sa nekim ko zaista stoji pored vas?

Izvor Krstarica