Sadrži istu pH vrednost kao i vaša koža – pH vrednost vode iz slavine je 7, dok kisela voda ima pH vrednost 5,5, što je vrednost kože lica – tako da će smanjiti šanse za iritaciju.

Korišćenje kisele vode za čišćenje lica, kao i stavljanje u maske za lice i tonike, uobičajena je praksa u Japanu i Koreji, a uskoro počinje da se širi i na druge delove sveta.Sadrži istu pH vrednost kao i vaša koža – pH vrednost vode iz slavine je 7, dok kisela voda ima pH vrednost od 5,5, što je vrednost kože lica – tako da će smanjiti šanse za iritaciju.

Čisti pore i može smanjiti iritaciju – karbonizacija razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u začepljenim porama. Rezultat je dublje čišćenje i prevencija novih bubuljica, piše Dan prenoseći Avaz.Može da poboljša cirkulaciju – ugljen-dioksid dovodi krv i kiseonik u tkiva kože, što poboljšava funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, uz suptilno rumenilo.

Zdraviji ten

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako kisela voda stvara zdraviji ten.– Kisela voda na sobnoj temperaturi počinje da se širi i otvara krvne sudove (voda iz česme treba da se zagreje da bi se postigao ovaj efekat), što pomaže da dotok krvi dođe do tkiva kože.Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika u kožu – što je bolja cirkulacija, to će bolje funkcionisati ceo sistem i koža će izgledati zdravije – kaže dr Engelmen.

Kako se koristi?

Ako želite da isprobate ovaj metod čišćenja lica, sledite ove korake:

– Isprskajte lice kiselom vodom ili zadržite dah i uronite lice u posudu punu kisele vode na 10 sekundi,

– masirajte lice sredstvom za čišćenje,

– isperite sapunastu vodu kiselom vodom,

– Pre nanošenja kreme, utapkajte lice peškirom.

dr. Engelmen ne preporučuje svakodnevno pranje lica kiselom vodom. Koža se prvo mora naviknuti na mehuriće, posebno ako imate osetljivu kožu lica.

Izvor Danas.rs