Statistika ne laže, poslovne romanse ili afere su česta pojava među zaposlenima.Istraživanje koje je sproveo brend “Lovehoney” pokazalo je da je 40 odsto ispitanika imalo romantičnu vezu ili intimne odnose sa kolegom. Istovremeno, 11 odsto ispitanika je bilo u vezi kada su počinili preljubu, a devet odsto je bilo u braku, prenosi Super žena.Prema riječima seksualne terapeutkinje Džes Orajli, rezultati ovog istraživanja su potpuno predvidivi, a to je objasnila na sljedeće načine.

“Razlog za poslovne romanse je taj što kolege provode dosta vremena zajedno. To stvara neki vid bliskosti, povezanosti koja (vrlo često) preraste u romantične emocije i seksualnu privlačnost. Postoji i praktična strana svega ovoga. Često imamo mnogo toga zajedničkog s kolegama – sličnih smo godina, interesa, životi su nam u istim stadijumima, pa je tako i prirodno da zavolimo kolege”, objasnila je ona.Orajlijeva je takođe upozorila da je neophodno odvojiti romantičnu vezu od profesionalnih aktivnosti.

“Umjesto da flertujete na poslovnim sastancima ili tokom radnog vremena, tražite druge prilike za razgovor i povezivanje. Ako je simpatija obostrana, vjerovatno će biti vremena da se bolje upoznate i razgovarate”, rekla je ona.Terapeutkinja je dodala da, ukoliko kolega odbije sastanak sa vama, to treba prihvatiti mirno i uvažiti njegovu odluku.

Izvor Nezavisne