Maldive del Salento naziv je poznatog kupališta koje se nalazi u marini Pescoluse u Italiji, a zahvaljujući bistroj vodi i bijelom pijesku plaža je dobila naziv po ostrvskoj državi u Indijskom okeanu.

Maldive del Salento Pescoluse smatra se “rajskom destinacijom” i jednim od najljepših obalnih dijelova u Apuliji. Osim zlatnog pijeska i kristalno plavog mora, ovo mjesto karakterizira krajolik divljih ljiljana, paprati i crvene zemlje.

Oni koji ovdje dolaze prvi put uvijek se vraćaju fascinirani magijom mjesta, sjajem boja i brojnim mogućnostima za rekreaciju koje nudi marina Pescoluse.

Plaža je puna klubova i odmarališta koja ugošćuju lokalno stanovništvo i turiste. Također, ovaj obalni dio ima i plaže koje zadržavaju svoj prirodni, divlji izgled.

U preporukama za turiste ističe se da se ne moraju držati samo kupališta Maldiva del Salento te da mogu istražiti i obližnje obalne gradove, uključujući Otranto i Santa Maria de Leuca.

Ovo područje je također riznica za ljubitelje arheologije, među najvažnijim u južnoj Italiji, a obuhvata prapovijesne pećine, megalitske spomenike, nekropole i drevna naselja.

Plaža “evropskih Maldiva” je ipak ono što najviše privlači pažnju, a dobila je hiljade recenzija na TripAdvisoru. Dok mnogi tvrde da se mjesto ne može porediti s pravim Maldivima, u komentarima su isticali da se ovo poređenje zapravo veže za bistrinu morske vode koja podsjeća na onu koja okružuje spomenutu otočnu državu.

“More je tako čisto, plavo, toplo i veoma plitko. Možeš da odeš daleko i pod nogama ne osjećaš ništa osim mekog pijeska. Fenomenalno”, samo je jedan u nizu komentara.

Izvor:Klix