Bradley Cooper je, tokom nedavne projekcije novog filma “Maestro” u Los Angelesu, otkrio da je proveo šest godina učeći da diriguje pripremajući se za snimanje biografskog filma o Leonardu Bernsteinu.On je tokom nedavne projekcije filma ‘Maestro’ otkrio da je naučio dirigirati jer se prestrašio jedne scene u filmu.Cooper je rekao da je uložio šestogodišnji rad za šestominutnu scenu u kojoj je slavni kompozitor dirigirao Londonskim simfonijskim orkestrom 1976. godine u katedrali Ely.

“Ta scena zbog koje sam bio toliko zabrinut jer smo je radili uživo. To je bilo snimanje s Londonskim simfonijskim orkestarom. Snimljen sam uživo, morao sam da dirigujem. Proveo sam šest godina učeći kako dirigirati šest minuta i 21 sekundu”, objasnio je.Kako bi se pripremio, Cooper je gledao snimak Bernsteina koji je dirigirao Londonskom simfonijskom orkestru i učio uz pomoć učitelja koji su mu pomogli na tom putu.

“Bio sam prestravljen, apsolutno prestravljen da ne bih mogao da uživam u ovim scenama da nisam učio”, dodao je.Film “Maestro” prati život legendarnog američkog kompozitora Leonarda Bernsteina. Glavnu ulogu utjelovio je Bradley Cooper, koji je film i režirao po scenariju koji je napisao zajedno s Joshom Singerom. Među producentima filma su Martin Scorsese i Steven Spielberg.

Izvor Klix.ba