Nakon što su oduševile publiku u prepunoj koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, tročlana novosadska pop atrakcija The Frajle priprema se za turneju po Bosni i Hercegovini.Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović miljenice su publike širom regiona, a njihov prvi od tri koncerta u Bosni i Hercegovini zakazan je za ponedjeljak, 29. april, u tuzlanskom BKC-u.

The Frajle imaju vjernu publiku u Tuzli, a da izuzetno cijene njihove nastupe i muziku potvrđuje činjenica da je 10.000 Tuzlaka u 2018. godinu ušlo uz The Frajle na centralnom novogodišnjem dočeku. Sigurno da će i tuzlanski BKC u ponedjeljak biti pun i da će Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović biti dočekane, ali i ispraćene dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

U sklopu turneje po BiH The Frajle će se 9. maja družiti sa mostarskom publikom u Kosači, a 26. maj je rezervisan za Sarajevo i koncert u BKC-u.Za sva tri koncerta fenomenalne Novosađanke pripremaju specijalna iznenađenja.

Podsjetimo, The Frajle osvajaju publiku još od 2009godine. Njihov muzički stil prožet je pop zvukom, swing ritmovima, panonskom melanholijom, ženskom duhovitošću, magičnim višeglasjem i originalnom interpretacijom.Ambasadorke dobre zabave, kako ih još nazivaju, pune koncertne dvorane širom regiona.

Trio sa svojih sedam studijskih izdanja ima jedinstven autorski pečat koji se čuje u numerama Ich liebe dichŠtikliceFinaKad se ljubimoLjubav na darTamburaši, ali također u obradama drugih izvođača, zbog čega ovaj bend svrstavaju u kategoriju interpretatora koji na najoriginalniji način mogu iznijeti pjesme kao što su Meni trebaš ti ili tradicionalne numere poput Jovano Jovanke, te Tri metera somota ili Evo bankecigane moj.

The Frajle su prepoznatljive i po svom jedinstvenom scenskom nastupu, kao i upečatljivim kostimima, a kao muzičku podršku imaju najbolje muzičare iz regiona.Koncerti u BiH održavaju se u sklopu velike rođendanske regionalne turneje, a za 15 rođendan objavili su album Dnevnik duše kojeg smatraju krunom karijere.Na novom albumu Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović emocije i muziku su udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima Sanjom DoležalSergejom ĆetkovićemAdijem ŠošeomLukom Basijem i Lozanom.

“Naš najveći uspijeh je možda to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek naše i neponovljivo. Trajanje znači neki kvalitet. Nama je muzika dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tokom ove godine na turneji koja je puna do posljednjeg mjesta“, rekla je Jelena Buča, pišu Nezavisne Novine.

Izvor Radio Sarajevo/Nezavisne novine