Trendovi u svetu šminke se menjaju, ali stručnjaci podsećaju da je uprkos modi najbolje da nosimo ono što nam odgovara i pristaje. Karmin može potpuno da promeni izgled, ali i vizuleno “doda” godine. Šminkeri upozoravaju na boje karmina koje treba da izbegavamo ako ne želimo da izgledamo starije.

Boje karmina koje dodaju godine

Ledeno braon

Dalekih 90-ih godina ova nijansa je bila jedna od najpopularnijih, ali uglavnom među ženama starijim od 40 godina. Ipak, danas se ova nijanska, osim ako ne idete na tematsku zabavu smatra pravim bjuti grehom. Čak i devojke sa toplim tonovima kože ne bi trebalo da uzimaju ovaj ruž za usne, jer će vam ova nijansa dati “bolestan” izgled.

Beličasto roze

Bledoružičasti ruž sa metalnim sjajem nalazio se u neseseru svake devojke mlađe od 25 godina. Ipak, šminkeri tvrde da ova boja ne stoji apsolutno nikome, pored toga što dodaje godine svaku šminku će učiniti neukusnom.Na sreću, u nekom trenutku, žene su shvatile da ova nijansa, u principu, nikome ne odgovara i napustile su je. Pored toga što će vam takva ružičasta dodati pet godina, svaku šminku će učiniti neukusnom.

Tamno ljubičasta

Trend bordo i tamnih nijansi boje šljive obično se vezuje za jesen i zimu.Ipak, stručnjaci sada svetuju da prednost damo sveltilim bojama, na primer, klasičnoj crvenoj ili bogatoj koralnoj, jer previše tamne nijanse vizuelno sužavaju usne, što je veoma loše ako vaše usne već nisu puno pune. Žene starije od 40 godina uglavnom bi trebalo da izbegavaju tamne ruževe, jer ćete sa ovim kozmetičkim proizvodom “nabaciti” sebi nepotrebnih par godina.

Izvor Novosti