Dok se proleće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise okupane suncem, planete igraju svoj ples – u april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mesec je u znaku Strelca, Pluton u znaku Vodolije.U znak Riba se smestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promene u raspoloženjima, neizvesnost i pojačanu osetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila, Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na rečima, u komunikaciji, kasnićemo, menjati planove, imati nesporazume, probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na rečima – sada je vreme u kojem važi “tri puta meri, jednom seci”.

No, s druge strane gledano, bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene, izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče, april obećava igranku bez prestanka, onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo želeti iz kože da iskočimo od nervoze.

Venera 5. aprila iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gde će boraviti do 29. aprila. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo…a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u stilu “zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta”. I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama, no, vatra rasprava se lako zameni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno-finansijskom smislu nam sledi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Mlad Mesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna čeka nas 8. aprila, u znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promena, nešto mora da se “pomrači”, ugasi, da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest meseci.

Izvor Novosti