Većina ljudi smatra da Coca-Cola iz McDonald'sa ima mnogo bolji okus od one kupljene u marketu i slično. Znate li zbog čega je to tako?

Naime, dva su faktora koja utječu na poboljšanje okusa: spremnici u kojima se ona skladišti te vrsta slamki. Ove dvije kompanije sarađuju od 1955. godine i uložile su sve napore kako bi kupci bili što više zadovoljni.

Sirup i gazirana voda u McDonald's Coca-Coli nisu prethodno pomiješani. Ova dva sastojka se čuvaju odvojeno, a zajedno se spajaju dok se sipaju iz slavine, što dovodi do svežijeg okusa.

McDonald's također vodi računa o tome da razine sirupa budu standardizirane pa se tako u maloj Coca-Coli nalazi 40 grama šećera. Isto tako se pazi na to da led koji se topi ne utječe na razinu šećera. Sirup je prethodno ohlađen, što znači da će piće biti duže gazirano.

Voda koja se koristi za miješanje sirupa održava se na hladnoj temperaturi zahvaljujući izolovanim cijevima. Za čuvanje sirupa se koriste spremnici napravljeni od čelika, a ne plastične vrećice kao većina drugih restorana. Široke slamke se koriste zbog veće karbonizacije.

Izvor:Klix