Руке и нокти показују колико бринемо о себи и какав нам је стил живота. Уредне и његоване руке увијек примијетимо, а у данашње вријеме се пуно важности придаје уредним ноктима – ипак је то једна од првих ствари које примијетимо на људима, те је, без обзира на годишње доба, важно имати лијепе и сређене нокте.Без обзира на то да ли преферирате минимализам или раскош на ноктима који ће освјежити и најједноставнију одјевну комбинацију, у овосезонским трендовима свако може пронаћи идеалан маникир за себе.Зима не доноси револуционаран избор лакова за нокте, већ је помало у складу с очекиваном палетом боја – нијансама црвене и зелене, те ће најпопуларнији зимски маникири ове године бити у боји трешња и јабука црвене, бордо, те маслинасте и зелене боје шуме.

Трешња и јабука црвена

Црвена је ове сезоне доминирала модним пистама, а као таква је постала и муст хаве боја за нокте. Фантастична је за све који желе имати акцент боје на себи, облаче ли се иначе у црну и земљане тонове, а једнако тако је и једна од елегантнијих нијанси. Маникир у нијанси црвене трешње или црвене јабуке најпопуларнији је избор ове зиме. Уз то, пристаје једнако добро на дугим колико и на кратким ноктима, а управо су кратки нокти растући овосезонски тренд.Без обзира на ову зиму, стручњаци се слажу да су ове нијансе црвене добар избор баш за сваку сезону, па уложите ли сада у фантастичну црвену нијансу квалитетног лака за нокте – вјероватно ћете је носити и цијелу 2024. годину.

Бордо

Уз црвену, рекли бисмо да се бордо истиче као боја јесени – која ће дефинитивно остати једнако популарна током зиме. Наиме, љепота ове боје јесте у томе да варира у прегршт нијанси које је лако прилагодити свом стилу. Било да је то боја марсала вина, труле вишње или нешто треће… Лако се мијења додавањем бијеле или црне, као и плаве или жуте, па варира од више љубичастих подтонова до оних који вуку на наранџасто, биле тамније или свјетлије…

Маслинаста и зелена боја шуме

Нијансе зелене носиле су се током цијеле ове године. Предоминантно у нијанси авокадо, која има лагано жућкасти подтон, те у нијанси мача, која је лијепа, пастелна зелена. Ипак, доласком јесени, па и зиме, прикладне зелене нијансе постају све загаситије и тамније. Ове зиме, као заправо и сваке друге, популаран је одабир смарагдно зелене. Врло је ефектна, иако суптилна и неупадљива, а одмак је од очекиване црвене нијансе. Ипак, причамо ли о актуелним трендовима, ове зиме бирајте маслинастозелену и зелену боју шуме.Маслинастозелена је добар одабир за све жене које не воле класично женствене боје лакова за нокте. Притом једнако кул ефекат има на свим тоновима коже, те на кратким и дугим ноктима. Упадљива, лагано мутирана, али свакако ефектна зелена која асоцира на боју црногоричне шуме један је од популарнијих избора ове зиме. Једнако као и крокодил и ловачка зелена.

Izvor Glas Srpske