Američki tekstopisac i reper Melle Mel nedavno je u intervjuu izjavio da njegov kolega Eminem ne bi nikada bio uspješan reper da nije bijelac.

Ovaj komentar izjavio je u intervjuu za Art Of Dialogue, nakon što je popularna web stranica Billboard objavila ljestvicu 50 najvećih repera svih vremena, gdje je Eminem zauzeo peto mjesto. Ispred njega se nalaze Tupaca na četvrtom, Lil Nas na trećem, Kendrick Lamar na drugom te Jay-Z na prvom mjestu.

“Očito, on je sposoban reper. Ako ste govorili o prodaji, prodao je više od svih. Ako govorite o stilu rime, može se reći da je ima, ali on je bijelac. Da je ‘crni’ reper, vjerovatno ne bi ni bio na ovom popisu”, izjavio je Melle Mel.

Nastavio je o svojim mišljenjima navodeći Bustu Rhymesa kao najvećeg repera svih vremena, koji se na Billboardovoj ljestvici našao tek na 33. mjestu najboljih repera. Interesantna činjenica jeste što se i Melle Mel našao na ovoj listi, ali tek na 48. mjestu.

Podsjećamo, Eminem je jedini bijelac na ovoj listi, a ova Billboardova ljestvica naišla je na brojne kritike, jer su mnogi smatrali da je upravo Eminem trebao biti na prvom mjestu kao najbolji reper svih vremena.

Izvor:Mondo