Netfliks je objavio prvi trejler za film “May December”, reditelja Toda Hejnsa u kome glavne uloge igraju Džulijen Mur, Natali Portman i Čarls Melton.Film prati mladu holivudsku glumicu Elizabet Beri, koja posjećuje bračni par Grejsi Aterton-Ju i Džoa Jua, kako bi se pripremila za svoju novu ulogu u kojoj će igrati Grejsi. Njih dvoje su prije 20 godina bili glavna tema američkih tabloida jer je Grejsi započela vezu s Džoom dok je bio maloljetan.

Grejsi (Mur) je zavela Džoa kada je imao samo 13 godina, a bila je u to vrijeme udata žena u tridesetim godinama. Zatrudnjela je, bila je osuđena zbog prestupa i čak bila kratko iza rešetaka. I dok je brzo izašla iz zatvora još uvijek je u registru seksualnih prestupnika. Uprkos svemu, ta skandalozna veza je opstala i par je dobio troje djece. Svi su uzbuđeni kada se pročuje vijest da će Grejsin život biti predmet novog, nezavisnog američkog filma, koji će biti sušta suprotnost onom tabloidnom ludilu kakvom je bio podvrgnut prije dvadesetak godina, prenosi 24sedam.

Kad se pojavljuje Elizabet (Portman) u tom domu, svi su u porodici oduševljeni. Glumica se ponaša kao da im je najbolji prijatelj, zapitkuje lična, intimna pitanja kako bi se što više udubila u ulogu koja je čeka, pokušava da „skine“ Grejsin izgled od frizure, do šminke, njene manire. Zahvaljujući Elizabet, bračni par će konačno dočekati svoje iskupljenje, više nikada neće biti slavni zbog ozloglašenosti ili srama, već zbog sebe samih. No, kako Elizabet postaje sve bliskija sa Džoom, jer su sličnih godina, ovaj sramežljivi, atraktivni doktor u jednom trenu pomišlja da ga ona možda može spasiti iz već „učmale“ bračne veze s ženom koja je kontrol-frik.

“May December” je inspirisan istinitom pričom o američkoj učiteljici Meri Kej Leturno koja je seksualno zlostavljala svog 12-godišnjeg učenika, Vilija Fualaua.Film je premijerno prikazan ove godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, gdje je oduševio kritičare, a na Netfliksu će biti dostupan od decembra ove godine.

Izvor CDM