Izašao je trailer za dramu “Jeanne du Barry”, u kojoj glavnu ulogu ima Johnny Depp.Film je nastao u režiji francuske glumice i redateljice Maïwenn, koja je utjelovila glavni ženski lik. Ovaj film je i prvi film u kojem Depp u potpunosti glumi na francuskom jeziku.

Radnja drame prati Jeanne Vaubernier (Maïwenn), ženu iz radničke klase koja je odlučna popeti se na društvenoj ljestvici koristeći svoje čari kako bi pobjegla od svog siromašnog života. Njezin ljubavnik Comte du Barry želi je predstaviti kralju Luju XV. (Johnny Depp) te organizira sastanak preko vojvode od Richelieua. I tu počinje drama. Film je temeljen prema istinitim događajima.

Scenarij potpisuju Maïwenn, Teddy Lussi-Modeste i Nicolas Livecchi. U filmu se pojavljuju i Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Robin Renucci, Pierre Richard, Marianne Basler, Pascal Greggory, Caroline Chaniolleau, India Hair i drugi.

“Konačno Depp na francuskom”, “Johnny ne treba Hollywood, Johhny je Hollywoood”, “Jedva čekam”, samo su neki od komenatara ispod nedavno objavljenog trailera.Prikazivanje u američkim kinima kreće već početkom maja, a u svjetska kina dolazi kasnije tokom godine.

Izvor Klix.ba