Mariah Carey je zahvaljujući pjesmi “All I Want For Christmas Is You” godinama imala titulu “kraljica Božića”. No, ona više nije na tronu.Naime, Brenda Lee je s pjesmom “Rockin’ Around the Christmas Tree” zauzela prvo mjesto na Billboardovoj Hot 100 listi u SAD-u. Ovaj singl je objavila davne 1958. godine. Prošlog mjeseca je snimila novi spot.

Popularnosti “Rockin’ Around the Christmas Tree” je naročito doprinio TikTok jer se na ovoj platformi veliki broj mladih ljudi snima upravo uz ovu pjesmu.Pjesmu je napisao Johnny Marks. Zanimljivo je to da je ona ovu pjesmu snimila kada je imala samo 13 godina. Mnogi su mislili da je riječ o starijoj ženi s obzirom na boju njenog glasa.

“Imam divne obožavatelje koji su uz mene otkad sam prvi put zapjevala. Ostali su uz mene, odani su mi. Više sam sretna zbog njih nego zbog sebe. Ne možete ‘srušiti’ dobru pjesmu”, rekla je Brenda nedavno u intervjuu za magazin Variety.Dodala je da se ne brine oko toga hoće li ostati na prvom mjestu najslušanijih.”Samo želim biti dio muzičkog svijeta i imati dobre pjesme. Ukoliko neko drugi bude prvi, odlično za njega. Samo neka me pusti da i ja učestvujem”, navela je.

Izvor Klix.ba