Postoji suptilna ljepota u svakodnevnim navikama muškaraca koji dijele duboku emocionalnu povezanost sa svojim partnerkama.Ne radi se o velikim gestima ili skupim darovima, umjesto toga, male svakodnevne radnje su ono što se uistinu računa.Imati duboku vezu s partnerom nije igranje umnih igrica ili pretjerana posesivnost. Umjesto toga, radi se o tome da im se pruži sloboda da budu ono što jesu, a istovremeno se nudi nepokolebljiva podrška i razumijevanje, tvrdi porodična i bračna savjetnica Tina Fey. Otkrila je tri svakodnevne navike muškaraca koji su snažno emocionalno povezani sa svojim partnerkama.

1. Izražavaju zahvalnost

Zahvalnost je tajni sastojak recepta za zdrav odnos, otkriva Fey.”Muškarci s dubokom emocionalnom vezom sa svojim partnerkama nastoje izraziti svoju zahvalnost za male stvari koje njihove partnerke čine svaki dan. Bilo da se radi o domaćem obroku ili jednostavno njihovoj stalnoj podršci, nikada ne propuštaju priliku da kažu ‘hvala'”, rekla je za Hack Spirit.Dodaje je da je zahvalnost tako jednostavna, a ključna za uspješnu vezu.

2. Odvajaju vrijeme za svoje partnerke

“Muškarcima koji su snažno povezani sa svojim partnerkama, važno je provesti kvalitetno vrijeme s njima. Bez obzira na to koliko su zaposleni, uvijek nađu vremena da budu sa svojim partnerkama, čak i ako je to samo nekoliko minuta zajedničkog smijeha ili brzi poziv tokom dana”, objašnjava savjetnica.

3. Izražavaju svoje osjećaje

“Istina je da emocionalna povezanost ne djeluje na nagađanje”, navodi Fey. Muškarci koji vole svoje partnerke, ne skrivaju svoje osjećaje. Izražavaju ih otvoreno i iskreno. Bilo da se osjećaju sretno, tužno, frustrirano ili uzbuđeno, ne bježe od dijeljenja tih emocija sa svojim partnerima.”Oni razumiju da izražavanje osjećaja nije znak slabosti, već dokaz njihove autentičnosti. Skrivanje emocija može dovesti do nesporazuma i ogorčenosti. S druge strane, izražavanje osjećaja može vas zbližiti s partnerom i ojačati vašu emocionalnu vezu”, zaključila je savjetnica, prenosi Index.

Izvor Index/Nezavisne