Neki ljudi peru zube dok se tuširaju, da bi uštedeli vreme ili iz drugih praktičnih razloga. Međutim, postoje brojni drugi rituali koji nas opuštaju ili koje jednostavno cenimo.- Radim dugo i moram da maksimalno iskoristim vreme odmora. Zato perem zube pod tušem, štedi mi vreme. Mislio sam da je to normalno, ali moja devojka misli da je to apsolutno odvratno, pa sam obećao da to neću činiti kod nje – rekao je 29-godišnji Dejvid iz Birmingema.

– Tuš mi daje osećaj sigurnosti, ulazim pod njega kada sam nervozna. U noćima kada ne mogu da spavam ili kada imam nemirne misli pomaže mi tuširanje. Kada sam imala bolan pobačaj, satima sam sedela pod mlazom tople vode, tiho tugujući. A kada mi je jedan previše espreso martinija zadao iscrpljujuću anksioznost na odmoru, otišla sam pravo u kupatilo i ostala tamo dva dana – rekla je Samanta (45) iz Bornmuta.

– Uvođenje malog četvorominutnog tajmera za jaja pod tušem je jedna od najboljih stvari koje sam ikada uradio. Tako da znam da moja ćerka tinejdžerka neće provoditi previše vremena tamo. U isto vreme, moj petogodišnji sin to vidi kao ‘zabavan’ izazov da se opere pre nego što vreme istekne, a mi štedimo jer smo svi pažljiviji da se držimo vremenskog ograničenja – Džeki, 52, iz Sarija, otkrila je svoju priču.

– U petak ili subotu uveče, uglavnom pred izlazak, volim da se počastim ‘tuširanjem piva’. Upravo tako zvuči – popijem pivo pod tušem, obično jako belgijsko, i ne mogu da opišem koliko je sjajno – naglasio je Mik (42) iz ​​Bedfordšira.

– Kao vlasnik preduzeća sa mnogo toga na umu, volim da mi tuš bude vruć. Čekam da sve ispari, a onda tokom tuširanja isplaniram dan i šta treba da se uradi i sve to ispišem na zamagljenom staklu. Onda se setim šta sam napisao i ponavljam tokom dana – otkrio je 37-godišnji Pol iz Eseksa.

– Svako jutro započinjem ledenim tušom. Odlično je i za moje psihičko i za fizičko zdravlje, a posle tuširanja izlazim osvežena, bistre glave i puna energije za ceo dan. Hladna voda daje ogroman udarac dopamina, pa sam čak počeo da isključujem svoj bojler u potpunosti tako da voda nije čak ni mlaka. Jedini problem je kada zaboravim da ga ponovo uključim, pa se i moj 11-godišnjak okupa u hladnoj vodi! – rekla je 44-godišnja Hana iz Londona.

– Volim da pevam i najbolje mesto za vežbanje je uvek bio tuš. Para mi greje glasne žice, a akustika je odlična zbog pločica. Ne znam da li to ima veze sa naukom, možda i vibracije vode imaju veze sa tim – ali ja uvek pevam pod tušem i ohrabrujem svoje studente muzike da učine isto – rekao je 52-godišnji Ben iz Kornvola.

– Nedavno smo kupili i renovirali našu kuću iz snova, a tuš nam je omiljeni deo. Naručio sam umetniku da nam naslika karikature mene i supruge gole na plaži, koje smo odštampali na pločicama, a vreme koje provedem pod tušem mi svakog jutra izmami osmeh na lice – otkrio je Tim (39) iz Hovea.

– Nisam navikala da stojim pod tušem. Umesto toga, više volim da sedim na podu, uz neku lepu opuštajuću muziku, zatvorim oči i zamislim da sedim ispod tropskog vodopada – rekla je 37-godišnja Kejts iz Eseksa, piše Gardijan.

Izvor Novosti