I ogledalo može otkriti zdravstvene probleme. U emisiji “Lorraine” na ITV-u dr. Amir Kan (Khan) otkrio je da čak i obrve mogu puno otkriti o našem zdravlju.- Ako promotrite svoje obrve, pod uvjetom da ih niste iščupali ili obojili, pronaći ćete neke znakove – rekao je.

Prorijeđene obrve

– Ako su vaše obrve stanjene, naročito u vanjskom dijelu, to može biti znak slabog rada štitnjače – upozorio je dr. Kan.Kada štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona, mogu se pojaviti umor, debljanje te osjećaj beznađa i depresije.No stanjivanje obrva može biti i znak nedostatka hranjivih tvari, naročito željeza. Drugi simptomi nedostatka željeza mogu uključivati otežano disanje, primjetne otkucaje srca i blijedu kožu, piše Index.hr.

Obrve koje strše

Ovaj znak, u kombinaciji s perutanjem kože, može ukazivati na psorijazu. Riječ je o autoimunom stanju koje uzrokuje mrlje na koži, koje tvore srebreno-bijele ili sive ljuskice, objašnjava zdravstvena služba.

Neusklađene obrve

– Mrljaste obrve mogu biti znak upozorenja da imate alopeciju – podijelio je ljekaropće prakse. Alopecija je medicinski izraz za gubitak kose, koji može imati mnogo uzroka.Dr. Kan je apelirao da nijedan od ovih simptoma ne ignorirate te da ga provjerite sa svojim ljekarom.

Izvor Avaz