“StudioCanal” i “Monumental Pictures” objavili su prvi zvanični trejler za “Back To Black”, biografski film Ejmi Vajnhaus.Rediteljka filma je Sem Tejlor-Džonson, a Ejmi Vajnhaus i godine njenog života u Londonu, kao i njen put do slave vjerno je dočarala glumica Marisa Abela.Pored Abele, u filmu „Back To Black“ glume i Džek O’Konel kao Ejmin bivši muž, Blejk Filder-Sivil, Edi Marsan kao njen otac Mič, Džulijet Kauan kao njena majka Dženis i Lesli Menvil kao njena baka Sintija.Film, koji ima odobrenje porodice, sadrži mnoge njene hit pjesme, koje je snimila i izvodila Abela, prenosi NME.

„Otkrivanje talenta kao što je Marisa Abela je slično pronalaženju zlatne prašine. U trenutku kada je pogledala u objektiv na svojoj prvoj audiciji znala sam da je savršena glumica za ulogu Ejmi Vajnhaus. Uložila je ogroman trud i mnogo je radila, obraćala je pažnju na svaki detalj i svakodnevno je vježbala, i to satima, da bi mogla da pjeva tokom cijelog filma. Ona ne glumi Ejmi, Ejmi živi u njoj“, rekla je rediteljka filma, Tejlor-Džonson.Tejlor-Džonson je ranije režirala biografski film o Džonu Lenonu, kao i prvi film u franšizi Pedeset nijansi sive. Met Grinhalg napisao je scenario za film „Back To Black“.

„Oduševljeni smo što StudioCanal, Focus Features i Monumental snimaju ovaj film slaveći izvanredno muzičko nasleđe naše ćerke Ejmi i pokazujući njen talenat na način koji zaslužuje“, rekli su roditelji Ejmi Vajvhaus krajem prošle godine.Film „Back To Black“ naći će se u bioskopima širom Velike Britanije i Irske 12. aprila 2024.

Izvor CDM