Skoro svaka žena se povremeno nađe u situaciji da iskoristi svoj šarm kako bi privukla muškarca, bilo da je reč o kolegi, partneru ili službeniku u banci, kako bi lakše postigla svoj cilj.Ovo je često zapažen fenomen, gde se jednostavna gesta flerta ili osmeha u pravom trenutku može koristiti kao sredstvo za postizanje željenog rezultata. Iako se neki mogu zabrinuti zbog ovakvih taktika, mnogima je teško odupreti se ovoj praksi, uprkos kritikama koje dolaze od zagovornika ženskih prava.

Važno je napomenuti da i muškarci nisu imuni na ovakve taktike. Čak 39 odsto muškaraca na menadžerskim pozicijama priznaje da će dati prednost atraktivnijoj kandidatkinji pri zapošljavanju, čak i ako je manje stručna. Ovakvo preferiranje izgleda se nastavlja i nakon zapošljavanja, gde 57 odsto poslodavaca priznaje da povremeno “progleda kroz prste” lepšim zaposlenima.

Slična dinamika može se primetiti i u svakodnevnim situacijama, kao što je saobraćaj. Na primer, čak 42 odsto muškaraca će češće zaustaviti automobil kako bi propustili pešakinje koje su privlačnog izgleda dok prelaze ulicu. Važno je napomenuti da ovi faktori igraju ulogu u društvenim interakcijama, ali da ljudi mogu biti manipulisani samo ukoliko to sami dozvole ili dopuste.

Izvor 24 sedam