Mnoge stvari koje mogu izbaciti vaš napredak u mršavljenju iz kolosijeka događaju se kasno navečer, bilo da je to uživanje u još nekoliko koktela nakon večere ili zaustavljanje za brzu hranu na putu kući s posla.

S druge strane, razvijanje ispravne noćne rutine može imati velik pozitivan učinak na napredak u mršavljenju.

“Budući da se pridržavate noćne rutine, ostavljate si manje vremena da slučajno prekinete svoj niz dijeta,” smatra Mike Bohl, certificirani lični trener.

Ne jedite kasno

“Bez obzira na vrijeme kada jedete, vaše bi tijelo trebalo obrađivati ​​kalorije na isti način. Uz to, ljudi koji imaju tendenciju jesti kasnije u noć također imaju tendenciju jesti više kalorične hrane ili možda ne jedu jer su gladni, nego zato što im je dosadno”, objašnjava.

Izbjegavanje jedenja kasno navečer prije spavanja dobar je način da budete sigurni da ne unosite dodatne kalorije koje vam zapravo nisu potrebne.

Vježbajte, ali točno tempirajte

Ako vježbate preblizu vremena za spavanje, možda će vam biti teško zaspati. No, dr. Bohl kaže da ljudsko tijelo nastavlja trošiti kalorije tokom sati nakon treninga.

“Dakle, ako pravilno odredite vrijeme vježbanja (kao što je kasno poslijepodnevno vježbanje ili večernja šetnja), nastavit ćete trošiti dodatne kalorije u vrijeme spavanja”, dodaje.

Nemojte piti alkohol prije spavanja

Koliko ste puta uživali u noćnom izlasku s prijateljima i zatekli sebe kako se više puta budite usred noći? Konzumiranje alkoholnih pića prije spavanja je loša navika iz više razloga.

“Alkohol dolazi s puno viška kalorija, tako da izbjegavanje alkohola prije spavanja također spada u prvu kantu i dobar je način da održite niži ukupni unos kalorija”, objašnjava dr. Bohl.

Alkohol također remeti san, pa ako popijete puno prije spavanja, možda se ujutro nećete osjećati odmorno.

Rashladite spavaću sobu

“Neka istraživanja sugeriraju da temperatura može utjecati na to kako tijelo prerađuje masti, a spavanje u hladnijoj prostoriji može pomoći u sagorijevanju više kalorija tokom noći”, kaže dr. Bohl.

Osim toga, hladna sobna temperatura potiče dobar san! Prema anketi Nacionalne zaklade za spavanje, spavanje u hladnom okruženju jedan je od najvažnijih aspekata čvrstog, mirnog sna.

Izvor:Klix