Tony Cetinski i Adi Šoše danas su objavili spot za duet “Sve ili ništa”. Dugoočekivanu saradnju ujedinila je pjesma Amila Loje, koji je zaslužan za muziku, tekst, angažman i produkciju. Inače, ono što im je obojici zajedničko jeste da su u više navrata sarađivali sa Amilom Lojom, koji za njih ima samo riječi hvale. – Pjesma “Sve ili ništa” je napisana prije sigurno tri godine i što se mene tiče nije mogla dobiti bolje izvođače. Dva sjajna vokala koja su se savršeno uklopila i sa kojima mi je uvijek veliko zadovoljstvo sarađivati – istaknuo je Amil Lojo.

Šta je prethodilo ovom autorskom i izvođačkom tandemu i kakve je utiske ostavilo na njih, otkrili su Tony i Adi za Hit Records.- Do saradnje je došlo na inicijativu Amila Loje, kojeg smatram najbitnijim čovjekom moje karijere, a ujedno i Tonyjev povremeni saradnik. Demo za pjesmu “Sve ili ništa”, snimio sam još prije tri godine, čisto da imamo radnu verziju. Potom je Amil poslao Tonyju, bez ikakvog pritiska i jednostavno je jedna stvar vodila drugu i evo nas tu gdje jesmo. Velika je čast sarađivati s Tonyjem jer sam odrastao uz njegovu muziku, zaljubljivao i bio ostavljan. Tako da je on nesvjesno bio dio moga života. Bez obzira što se fizički nismo sreli još uvijek, imam osjećaj kao da se znamo čitav život. Pjesma je skoro kao umjetnička himna, svi mi srcem slušamo više nego išta drugo, premda realnije nije loše ponekad i uključiti razum, posebno kada se bavite stvarima iza pozornice – ispričao je Adi Šoše.

– Već dugo pripremam ovaj duet s Adijem. Otprilike dvije ili tri godine čekali smo na izlazak zajedničke pjesme ‘Sve ili ništa’, za koju smatram da je pun pogodak što se tiče spoja muzike i teksta i općenito autorske pokrivenosti za koju je zaslužan Amil Lojo. S njime me veže vrlo uspješna višegodišnja saradnja i zato me još više raduje sve ovo. Sretan sam što je napokon dugoočekivani duet s iznimno talentiranim Adijem napokon ugledao svjetlo dana, a vjerujem da ćete i vi uživati u tome, bar onoliko koliko sam i ja – rekao je Tony Cetinski.

Osim iznimnog vokala kojim već nekoliko desetljeća oplemenjuje muzičku scenu i rasprodaje koncertne dvorane, nije ništa manje poznato i to kako je Tony zaljubljenik u novu tehnologiju, pa se tako za potrebe novog video spota poslužio izvorima nove tehnologije koja podrazumijeva Al umjetnu inteligenciju i to pod redateljskom palicom Paola Gentilinija.O čemu se tačno radi, ne otkrivajući previše, ukratko je opisao.- U spotu nove pjesmu “Sve ili ništa” Adi i ja se budimo iz hibernacije u novome Svijetu gdje počinje borba između nas i strojeva tj. vojske robota, borba preživljavanja i seobe na neko bolje i humanije mjesto. Moram reći da mi je veliki izazov saradnja s mladim i kreativnim ljudima. Presretan sam da mogu i ja konstantno učiti i eksperimentirati, kako s novim tehnologijama, tako i s muzikom – naveo je Tony Cetinski.

Izvor Avaz