Jedna od najvećih pop zvijezda Džastin Timberlejk poslije četvorogodišnje pauze održaće u decembru koncert u Las Vegasu, a cifra koju će dobiti za prvi nastup nakon dužeg vremena je vrtoglava.Naime, kako piše The Sun, Džastin će za svoj nastup u Las Vegasu navodno uzeti 5 miliona funti.Ovaj list navodi i da se američki pop i R&B pjevač, tekstopisac, producent, plesač i glumac, koji je postao slavan kasnih 90-ih kao pjevač dječačkog benda “N Sinc”, pedantno priprema za jednosatni nastup koji će održati u hotelu 5H Fontainebleau, vrijednom 3,2 milijarde funti, u Las Vegasu krajem godine. Sve to u čast otvaranja hotela 13. decembra.

Muzičar, kako nastavlja The Sun, već uvježbava set listu za koju se vjeruje da uključuje hitove poput ‘SekyBack’, ‘Can’t Stop The Feeling!’ i ‘Mirrors’. Timberlejk će, kako navodi The Sun, nastupiti pred 3.800 gostiju sa pozivnicom, a nastup će naplatiti vrtoglavih 5 miliona funti, odnosno skoro 6 miliona eura.“Džastin Timberlejk je izabran za najveću moguću zvijezdu za otvaranje ovog hotela sa 3.644 sobe, koje se kreću od 244 funti po noći. Hotel će imati 36 restorana i barova, welnes centar koji obuhvata 44 sobe za tretmane, slanu pećinu, salu za inhalacije sa ljekovitim biljem i saunu. Šefovi hotela su van sebe što su uspjeli da ugovore Timberlejkov nastup, uvjereni su da im je to najbolja moguća reklama”, rekao je izvor za The Sun.

Timberlejk je, podsjetimo, posljednji put nastupio uživo u aprilu 2019. u Unkasvilu, Konektikat, na posljednjem datumu svoje turneje ‘The Man Of The Voods’. O njegovom povratku na koncerte uživo priča se otkako je nedavno ponovo udružio snage sa Neli Furtado i producentom Timbalendom na pjesmi “Keep Going Up“ objavljenoj prije nekoliko nedjelja, šesnaest godina nakon njihovog hita “Give It To Me“.Njihov novi hit singl govori o usponu i pronalaženju sreće nakon nedaća, a muzika odiše nostalgijom za ranim 2000-im, kada su ovi muzičari svojim talentom osvojili publiku pojedinačno ali i kroz brojne saradnje.

Izvor CDM